fbpx

Aktuality

Pětina firem může kvůli plynu úplně skončit | MF DNES

Prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý v rozhovoru pro MF DNES upozornil, že odboráři budou s určitostí tlačit na růst mezd. V takovém případě se ale podle něj do kritické situace dostane ještě více firem než jen kvůli energetické krizi. „Toto je nutné, aby si odboráři uvědomili,“ apeluje Dlouhý, který také zmínil, že podniky by od vlády ocenily více informací ohledně pomoci s drahými energiemi.

Celý článek »

Firmy čeká běh údolím smrti | Lidové noviny

Drahé energie, tlak na zvyšování platů a k tomu válka na Ukrajině, protiruské sankce, obří inflace a vysoká úroková sazba – tedy drahé peníze. Není divu, že podnikatelé právě zažívají krušné časy. Jak naznačuje prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý, stát se do pomoci nehrne. A na podzim může být hůř.

Celý článek »

Vládě možná půjde o politické bytí či nebytí dříve, než si myslí | Hospodářské noviny

a rok hodlá skončit Vladimír Dlouhý v čele Hospodářské komory, kterou vede už osm let. Do té doby ale nehodlá kabinetu Petra Fialy (ODS) nic odpustit. Což ukázal i minulý týden na sněmu komory. V době vrcholící krize vyslal na akci nejednu kritickou poznámku na adresu jak přítomného premiéra a několika ministrů, tak ale i směrem k lídrovi opozice, předsedovi hnutí ANO a bývalému premiérovi Andreji Babišovi. V rozhovoru s HN říká, že ho kolegové vyzývají ještě k většímu důrazu vůči politikům, a také mluví o tom, že konec roku bude pro malé a střední podniky velmi náročný.

Celý článek »